Článek

NADŠENÝ AMATÉR VÁS MŮŽE PŘIPRAVIT O ČAS I PENÍZE

By 25.6.2018 4 března, 2021 No Comments

Při prodeji se vyplatí spolupráce s realitním specialistou, který se specializuje na dané okolí a prodej určitého druhu nemovitostí.. Nadšený amatér vás může připravit o čas i peníze.

Zmínili jste se před známým, že se chystáte prodávat nemovitost a on vám nadšeně nabídl svou pomoc? Buďte opatrní. Při prodeji můžete přijít až o stovky tisíc. Když se jedná o něco tak zásadního, je vždy lepší spolupracovat s profesionálem, který zná zákonitosti realitního trhu.

Rozumím tomu, že vidina ušetřené provize může být velice lákavá. Ale může vás vyjít také pěkně draho. Nabídka příležitostného makléře skrývá mnoho rizik. Prostředí realit je velice specifické a také silně konkurenční prostředí. Už proto je dobré obrátit se na někoho, kdo má potřebné zkušenosti a také reference.

Profesionální makléř ví, jak byt správně upravit a představit. Ví, jak vyzdvihnout jeho přednosti a jak se poprat s jeho nedostatky. Dokáže dokonale prezentovat a zjistí si odpovědi na všechny případné dotazy zájemců. Zásadní věcí je také to, že umí správně nastavit cenu. Podle cenových map přesně ví, o jakou sumu si můžete říci. Nežádá příliš vysokou sumu, kterou zájemci nebudou ochotní zaplatit a také nebude prodávat zbytečně levně.

Při nabídce známého si můžete říct, že to s ním jednoduše zkusíte. A pokud to nepůjde, najdete si profesionála. Ale pozor! Při prezentaci a vstupu na realitní trh máte jen jeden pokus. Špatné fotografie, nesprávně nastavená cena, nevhodně sestavený inzerát…. Chyb, které můžete udělat, je opravdu mnoho. A jakmile si zájemci nemovitost nějak zafixují, bude je těžké přesvědčit o něčem jiném.

Například při snížení ceny budou přemýšlet o tom, proč jdete s cenou dolů. Není něco špatně? Při zveřejnění špatných fotografií a následné úpravě také zbystří. Prodejní strategie by měla být od začátku nastavená na základě profesionálních údajů. Pokud zvolíte příliš nízkou cenu, můžete přijít o desítky i stovky tisíc. Úplně zbytečně.

Setkal jsem se s klienty, kteří se na mě obrátili potom, co sázka na známého selhala. I když má příležitostný makléř skvělé vystupování a prodejní zkušenosti, profesionál má perfektní znalost realitního trhu, který je velice specifický.

Při koupi nemovitostí zájemci investují opravdu vysoké částky. Proto přemýšlejí jinak, než když kupují jiné, levnější věci. Proto musí být prodejní strategie jasně stanovená – od určení prodejní ceny, po perfektní fotografie a inzerát. Profesionál se navíc postará o vše od začátku do konce, a to včetně právně správné administrativy. S jakýmikoliv dotazy neváhejte a kontaktujte mě, jsem Vám plně k dispozici.